vrijdag 3 april 2015

PASEN + VERJAARDAG MATHIS en MAURO + BUITENSPEELDAG

Juf Britt had vorige week al heel hard gewerkt aan onze supermooie paasmandjes. We hoefden enkel nog wat af te werken. Hierdoor hadden we wat extra tijd om andere dingen te doen. Wat ook zeker leuk is, zo wilde de afwezigen van vorige week graag een paar verhaaltjes opnieuw horen, we kropen gezellig bij elkaar in de leeshoek en hebben (bijna) alle verhaaltjes opnieuw gelezen.

Ook kregen we een nieuw werkbundeltje waarbij we het eerste werkje samen maakten en dan de opdrachten van de andere werkjes beluisterde. Die andere werkjes mochten we maken wanneer we er zin in hadden maar moesten voor donderdagmiddag klaar zijn. Ik hoef jullie natuurlijk niet te vertellen, dat er zijn die alle werkjes donderdag nog gemaakt hebben. Maar dit is ook iets dat we moeten leren.




werkjes maken in de winkelhoek, het is eens iets anders..


we waren weer zeer creatief: walkie talkies om de boeven sneller te kunnen vangen! all clear ;)


We probeerden een autobaan in elkaar te zetten a.d.h.v. het originele plan! (niet gemakkelijk - gelukkig had de juf al wat ikea-ervaring...)



Ook zijn er 6 hulphaasjes gesignaleerd. Ze zagen dit leuke idee op een computerspel en wilden het namaken. Ze hebben samen bekeken hoe ze wilden te werk gaan en vroegen enkel mijn hulp bij het nieten! Well done my friends.


Op woensdag 1 april was het weer feest, Mathis was jarig. Gelukkige verjaardag, Mathis!



groepsknuffel



Naar gewoonte mag de jarige kiezen voor een fuifje of een verhaaltjesronde of een film. Natuurlijk koos hij om te fuiven! het licht ging uit, de discolichten aan en let's party!



Na het vieren van onze jarige kwam 3KA op bezoek. Van buitenspeeldag maakten wij even buitenspeeluurtje. Natuurlijk zochten deze grote kleuters graag de grote speelplaats eens op. Dus gingen we voetballen en het klimspeeltuig verkennen.





















Op vrijdag was de paashaas langs geweest. Eerst dachten we dat hij ons vergeten was omdat ze zo goed verstopt zaten. We moesten (lees: willen) soms ook vindingrijk zijn om aan de chocolade te geraken.










Knap Cedric!
Ook Mauro vierden we op vrijdag omdat hij jarig is in de vakantie. Alvast een heel leuke verjaardag Mauro! Ook voor jou een dikke proficiat. Mauro houdt niet zo van een druk gedoe dus hij koos voor een leuk voorleesverhaal over jarig zijn.





Na deze leuke voormiddag keken we naar een echte paasfilm 'Plop en het ei'. We kropen met z'n allen achter de nieuwe flatscreen TV  (met grote dank aan het oudercomité) en sloten zo onze laatste dag af.

Kinderpraat:

Kleuter: "Juf, is dat echt een nieuwe TV?
Juf: "Ja."
Kleuter: "Dan hebben wij toch nog een speciaal brilletje nodig?!"




En dan nu tijd voor 2 weken vakantie ! Ik hoop dat alle microben ons landje mogen verlaten, dat het zonnetje elke dag mag schijnen en dat we met een blij, gezond en vrolijk gevoel onze laatste weken van het schooljaar ingaan. Want ja, lieve mama's en papa's, het is bijna zover...

* Hier alvast enkele data's:
22 april: oudercontacten
28 april: schoolreis
30 april en 1 mei: geen school (Feest van de arbeid)
5 mei: schoolfotograaf
11 mei: zwemmen (vrijwilligers om mee in het water te gaan of af te drogen mogen dit steeds melden via het schriftje)
14 en 15 mei: geen school (Hemelvaart)
25 mei: geen school (pinkstermaandag)
5 juni: grootouderfeest
6 juni: schoolfeest
25 juni: proclamatie van onze kleuters (om 19u)

Nog snel een speciale boodschap:

Geniet nog van je laatste week, lieve Juf Britt,
want het wordt ongetwijfeld eentje met pit.
De kids hadden al een heel leuk idee,
maar daar ging ik (uiteraard) een stapje verder mee!
Begin al maar vast te zweten,
want dit zal je niet snel vergeten. (hihihi)


(je moet bij de kids ook niet polsen want zij zijn van de details niet op de hoogte)

Ik wens jullie allemaal een prettige vakantie!!

Groetjes, Kirsty