donderdag 19 maart 2015

DE LENTE DEEL 2

In de lente vinden we niet alleen kriebeldiertjes maar komen de bomen en de planten terug tot leven. We leerden heel veel over bomen (groei, kenmerken, ...) maar ook hoe alles in contact staat met elkaar. Hoe de diertjes kunnen leven in/van planten maar ook hoe wij kunnen leven door/van bomen.

Deze week hebben we een bijtje in elkaar geknutseld om onze planten binnen wat op te vrolijken, want zij krijgen nooit een bijtje op bezoek. Al was het makkelijker gezegd, dan gedaan. De eerste groep kreeg de klei aardig gekneed, maar de 2e groep had het wat moeilijker 10 minuutjes later. Ach ja, zo leerden we dat we niet altijd de gebruiksaanwijzing mogen geloven. Maar toch hebben ze allemaal een mooi resultaat. Ook onze zieke kindjes mogen een bijtje verwachten, want de anderen hebben voor hen eentje extra geknutseld.

Ook leerden we stempelen met niet alledaagse materialen. We maakten een mooi lentetafereel. Dit door ons gras te schilderen met tandenborstels en ons bloemen van allerlei materialen (pompons op wasknijpers, stokjes, kurkstoppen, plastiek, ...)

Op donderdag gingen we ook nog een keertje naar de Bib. Hier vonden we Kobe de lachmicrobe. Een lieve mevrouw las voor ons 2 leuke verhaaltjes voor.

We hebben ook kunnen genieten van de eerste picknick en het spelen in de zandbak. Kortom zo mogen onze weken vanaf nu altijd zijn.






































Kinderpraat:


kleuter 1: "Kunnen we straks onze jas uitlaten?"
Kleuter 2: " Ja Frank De Booser heeft alleen maar zon gezegd."
Kleuter 1: "Wie is Frank De Booser?"
Kleuter 2: "Ale nu, kende gij dieje niet? Dieje is wereldberoemd, want dieje komt op TV!".



Zo dit was het weer voor deze week! Ik wens jullie heel veel plezier volgende week bij Juf Britt met thema het kippenhok, kakkel er maar gezellig op los!!!

Niet vergeten: Op dinsdag 24 maart gaan jullie naar een toneelvoorstelling in de egger. Heel veel plezier en ... braaf zijn hoor ;)

Groetjes.