woensdag 3 december 2014

PROJECT SINTERKLAAS!! (deel 1)

Wat een leuke week! De Sint die naar onze school komt, de juffen die een project in elkaar steken, zodat elke dag een beetje leuker is.. Net klaar om te starten, valt onze juf ziek. Maar we hadden geluk want Juf Nele stond al voor ons klaar, zodat alles toch kon doorgaan zoals gepland.
(kijk ook zeker op de blogs van de andere juffen voor meer foto's)

Op maandag komen we ons klasje binnen en ontdekken we dat Sinterklaas speculaas had gebracht! Dat is al leuk om onze week te beginnen.



Niet veel later werden we verwacht in de hal voor onze weekopening. Niemand minder dan SinterMia en PieterSabrina zaten ons op te wachten. Na wat pietengym gingen ze ons laten zien wat een knutselpiet allemaal doet, maar de kleuters konden PieterSabrina nog wel wat leren.






Daarna was het tijd om zelf te gaan knutselen. De kleuters moesten kiezen voor een knutselwerkje zonder te weten in welke klas of bij welke juf ze terecht kwamen. Dit was ons groepje voor de knutselactiveit. (Nogmaals dank aan Juf Nele om mij te vervangen)






Op dinsdag was Sinterklaas weer maar eens in onze school geweest!!! Dit keer kregen we chocolade centjes!



Na opnieuw onze beentjes wakker te maken met wat pietengym, gingen we mee in het nieuwe avontuur van SinterMia. Dit maal was PieterLeen weer de deugeniet! Of zal ik zeggen deugepiet!
Ze was nogal stout geweest met het boek van de Sint..




Na dit avontuur was het weer tijd om onze knutselwerkjes verder af te maken. In dezelfde groepjes van gisteren gingen we weer aan de slag.



Op woensdag was het eindelijk de grote dag... hij komt... hij komt... de lieve goede Sint..
Hij kwam ons ophalen aan de schoolpoort, maar... hij was helemaal alleen!!! Geen pieten te zien..
Even later wisten we wat er aan hand was! De pieten wisten niet dat onze turnzaal geen schoorsteen had, zij hadden duidelijk hulp nodig. En geloof me, die hulp kwam.. Met veel toeters en bellen kwam de brandweer de pieten van het dak halen.








Na de hele reddingsactie konden we lekker binnen gaan opwarmen. Wat was het binnen feest! De zaal stond vol met pakjes en zo leuk versierd. We hebben onze pietengym kunnen laten zien en we hebben een liedje kunnen zingen voor de Sint en de pieten (Zeker ook bedankt aan Juf Britt voor het mooie en originele liedje) ook hebben we er een mooi pakje en klasfoto aan overgehouden (deze komt later op de site).











Daarna hebben we helaas moeten afscheid nemen van de Sint en zijn pieten. Hij heeft nog zoveel te doen en vrijdagnacht komt zo dichtbij.
Een kindje uit onze klas vroeg: "Juf, wanneer doen we nog eens zo een project?"
Dat is een teken dat de kinderen er echt van genieten.
Gelukkig kon ik hem vertellen dat het project nog wel 2 dagjes verder gaat..
Dus ...... wordt vervolgd....