dinsdag 16 december 2014

SPORTDAG

Onze sportdag begon met een leuke busrit. Stipt om 13u zaten we op de bus op weg naar de sporthal van Scherpenheuvel. Het enthousiasme is op hun gezichten te lezen.


Eens aangekomen mochten onze schoenen uit en moesten we wachten op verdere instructies. Kijk eens hoe braaf...


Dan gingen we aan de slag! Een parcours met nummers en opdrachten stond ons te wachten. Al hadden we al snel zin in die grote springkastelen.



















Hier kregen we een paar geleide opdrachtjes.. Krabben en schildpadden zoeken in de zee (parachute). Een bootje maken van de kommetjes en opdrachtjes met de ballen.









Hier ging het weer verder met open opdrachten waarin we wat mochten kiezen, voor ieder wat wils.





JOEPIE !!! Wij zijn aan de beurt !!!


Dit was ook enorm populair!!! We mochten met een soort reuze-skateboard van deze glijbaan. Eerst was het een beetje eng, maar door de kriebeltjes in onze buik waren we dit snel vergeten.




Hier lieten we ons wat meeslepen... We bouwden een gigantische muur, mooi zoals op het plannetje stond. Zo hebben we onze juf goed kunnen misleiden. Wanneer ze dan even rondkeek, was het onze kans om die muur om te duwen met alle kracht die we in ons handden en zo de opdrachten naast ons wat te storen. Aan samenwerking voor deze opdracht geen gebrek. hihi... Ach ja, kindjes zijn kindjes en wat is een sportdag zonder één deugenietenstreek??!



En een betere afsluiter konden we ons niet wensen! Ons laatste opdracht was de speeltrein.




Met rode wangetjes kwamen ze terug om in de rij te staan voor het afscheidslied. "Hé Hé Hé, doe je mee? Sport is fijn voor groot en klein!!!"




De mensen van de sportdienst bedankten ons voor ons enthousiasme, maar zij hadden ook wel een pluim verdiend. Het was weer super.
Eén van onze kleuters liep zelfs de coördinator achterna met de woorden: "Bedankt voor de leuke sportdag!"
oooooooohhhhhh.... *smelt - smelt*